Informatie over onze Coöperatie

De naam zegt het helemaal: Zon op Leidschendam-Voorburg. Inwoners van de gemeente gaan samen zoveel mogelijk zonne-energie opwekken. Het hoofddoel van van Zon op Leidschendam-Voorburg is echter zoveel mogelijk duurzame energie op te wekken. We streven naar 100% duurzame energie in 2030.

Duurzame energie kan zijn zonne-, wind of waterenergie. Duurzame energie gaat over opwekken door particulieren (voor eigen gebruik) of door de coöperatie (voor deelnemers) of in gemengde vormen. Duurzame energie gaat ook over besparen en efficiënt gebruik. Dat zijn tastbare zaken voor vandaag en morgen.

Voor de collectieve zonnestroom projecten stelt de gemeente daken beschikbaar en ondersteunt Zon op Nederland ons met kennis, kunde en hulpmiddelen.

Zon op Leidschendam-Voorburg begint met één dak in Leidschendam-Voorburg: de Dijsselbloem. Bijna alle inwoners van Leidschendam-Voorburg kunnen meedoen.

Je kunt in de projecten van de coöperatie participeren door zonnepanelen te financieren. Je krijgt dan gedurende tenminste 15 jaar een forse korting op je energierekening én een opbrengst uit de verkoop van de stroom door de coöperatie. Dit noemt men de postcoderoosregeling (zie voor uitleg: postcoderoos). De door de coöperatie gekozen deelnemende postcodes binnen deze postcoderoos zijn: 2261, 2262, 2263, 2264, 2265, 2266, 2271, 2272, 2273.

De kosten zullen circa € 350,- per paneel gaan bedragen. De benodigde inleg heb je (bij de huidige belasting en stroomprijzen) in circa 7 tot 8 jaar terugverdiend. Maar belangrijker: met elk zonnepaneel besparen we ruim 125 kg CO2 uitstoot. Dat dat elk jaar weer!

Wil je meedoen? Schrijf je dan in (zie knop inschrijven). Realiseer je wel dat je niet meer stroom kunt verrekenen dan je verbruikt. Een gemiddeld gezin verbruikt 3500 kWh per jaar en een certificaat is goed voor 250kWh per jaar. Dus dan heb je aan 14 certificaten genoeg!

Bent u geïnteresseerd in deelname aan onze coöperatie? Ga naar de gebruikerspagina Zon op Nederland en meld u dan geheel vrijblijvend aan. Vervolgens kunt u zich (voor)inschrijven voor een project van Zon op Leidschendam-Voorburg.

Het is van belang om kennis te nemen van de informatie memorandums van de coöperatie en van de AFM, het informatie memorandum van de coöperatie bevat belangrijke informatie over het project en in het informatie memorandum van de AFM wordt beschreven dat de coöperatie de verplichting heeft om projecten aan te melden bij de AFM maar niet vergunningsplichtig is.

Meedoen is eenvoudig: je wordt lid van Zon op Leidschendam-Voorburg Coöperatie U.A. en geeft aan met hoeveel certificaten je zou willen participeren in een van de projecten. Je wordt uitgenodigd voor informatie-avonden/ALV en krijgt uitleg over hoe het werkt en wat er van je verwacht wordt.

Het leuke van een coöperatie is: we doen het samen! Als lid betaal je eenmalig een entree van € 35.

De gemeente stelt verschillende daken beschikbaar. Om te beginnen het dak van de Dijsselbloem, maar er komen er meer! Zodra de coöperatie is opgericht, kan de overeenkomst voor het dakgebruik met de gemeente getekend worden.

De Dijsselbloem is mooi centraal gelegen, herkenbaar voor alle inwoners en een prachtig dak met veel zonpotentie. De inschrijving is nu gesloten omdat alle certificaten vergeven zijn en de zonnestoominstallatie gerealiseerd gaat worden.

gallery/afm4_vrijstelling_prospectus-586x123

Abonneer

gallery/afbeelding-schoolplein-1
gallery/imageedit_9_7305904249

INITIATIEFNEMERS

HOE WERKT HET

AANMELDEN / INSCHRIJVEN

MEEDOEN

LOCATIE PROJECT